Publicitat
Publicitat

TERRITORI

Mor als 100 anys el dirigent catòlic i professor de català Ramon Sugranyes

Ramon Sugranyes (Capellades, 1911), dirigent catòlic i professor de català, ha mort a l'edat dels 100 anys. Sugranyes va morir aquest dissabte a la seva vila natal.

El dirigent catòlic era llicenciat en dret i filosofia a la Universitat de Barcelona, on va coincidir amb Miquel Batllori, Jaume Vicens Vives, Joan Ramon Masoliver o Jordi Maragall. A més, va ser vicepresident de la Federació Catalana d'Estudiants Catòlics. També va treballar amb Pompeu Fabra al Patronat on més tard es fundaria la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant la Guerra Civil va haver de fugir per la seva militància catòlica. Des del 1944 era professor de llengua i literatura hispànica a la Universitat Catòlica de Friburg.

Com a dirigent catòlic ha estat president de Pax Romana i de la Conferència de les Organitzacions Catòliques Internacionals. El 1963, Pau VI el va nomenar auditor laic del Concili Vaticà II. Del 1966 al 1974 ha estat consultor del Consell Pontifici per als laics i del 1979 al 1998 president de l'Institut Internacional Jacques Maritain. L'any 1983 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 1999 el Premi d'Honor Lluís Carulla.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de