Societat 25/07/2013

Mor un immigrant després d'un nou salt massiu a la tanca fronterera de Melilla

Unes 125 persones han intentat entrar a Melilla saltant el filat. Es tracta del quart intent d'entrada massiva en una setmana

Europa Press
1 min

MelillaUn immigrant ha mort aquest dijous en un salt massiu protagonitzat per uns 125 subsaharians a la tanca fronterera de Melilla. Segons el delegat del govern Abdelmalik El Barkani, les primeres hipòtesis apunten una aturada cardiorespiratòria.

Aquest és el quart intent d'entrada massiva d'immigrants saltant la doble tanca que separa la ciutat autònoma de Melilla del Marroc. Dimarts van aconseguir entrar a l'estat espanyol unes cent persones de les 500 que ho van intentar simultàniament. Dimecres ho van tornar a intentar 200 immigrants, dels quals deu van aconseguir passar. Aquest dijous, unes 40 persones, entre les quals l'immigrant que ha mort, han aconseguit burlar la vigilància de les forces de seguretat marroquines i espanyoles i superar els sis metres de filat de les dues tanques.

Des del 2005 no s'havia produït cap mort intentant saltar la tanca. Aquell any van morir 10 immigrants durant els assalts que van tenir lloc entre l'agost i l'octubre a Ceuta i Melilla.

stats