Societat 23/05/2012

Mor l'inventor del primer comandament a distància

Eugene Polley ha mort a Chicago als 96 anys. El 1955 va crear el Flash Matic, un aparell que feia servir impulsos de llum i sensors fotònics per canviar de canal i apagar la pantalla del televisor

Efe
1 min
Eugene Polley, l'inventor del primer comandament a distància

WashingtonEugene Polley, l'inventor del primer comandament a distància, ha mort als 96 anys als Estats Units, segons va anunciar aquest dimarts a la tarda Zenith, l'empresa per a la qual treballava.

Polley va crear als anys 50 l'anomenat Flash Matic, un aparell que utilitzava impulsos de llum i sensors fotònics situats als cantons del televisor per canviar de canal o apagar la pantalla.

Aquell dispositiu, un luxe per als primers teleespectadors, tenia un defecte: el dispositiu es podia veure afectat per altres fonts de llum, de manera que, en dies de sol intens, podien tenir lloc canvis de canal sobtats.

El primer comandament a distància, un prototip que va quedar obsolet en poc temps, va ser substituït, progressivament, per les ones infraroges dels controls remots actuals. Però, sense dubte, va establir les bases del sedentarisme davant del televisor, les disputes familiars i la reprogramació de la publicitat o les graelles televisives.

Zenith, l'empresa per a la qual va treballar Polley, ha informat que l'inventor va morir per causes naturals a la ciutat de Downers Grove (estat d'Illinois) després de 47 anys de carrera d'enginyer en què va ser pioner en tecnologia de ràdio, televisió i precursor del que ara és el DVD.

Polley, juntament amb Robert Adler, un altre dels pares que van donar forma a l'actual comandament a distància, va rebre un premi Emmy el 1997 per ser el "pioner en el desenvolupament dels controls remots per a la televisió de consum".

"Avui en dia, el control remot no és un luxe, sinó una necessitat per navegar pels més de 500 canals de l'era digital per cable o satèl·lit", indica l'obituari de Zenith.

stats