SOCIETAT
Societat 08/05/2011

Un noi alemany de 19 anys mor ofegat mentre es banyava a la platja de Lloret tot i la bandera vermella

El jove és d'origen alemany i es va tirar a l'aigua cap a les 11 de la nit. Els serveis de rescat l'han estat buscant durant tota la nit però no n'han localitzat el cadàver fins aquest matí

Redacció
2 min
El noi es va banyar tot i la bandera vermella a la platja de Lloret

BarcelonaUn jove de 19 anys i de nacionalitat alemanya ha mort ofegat a les aigües de la platja de Lloret de Mar (Selva), després que ahir a la nit va decidir banyar-se amb un grup d'amics tot i el fort onatge. Els equips de recerca l'han estat buscant durant tota la nit però la mala mar ha complicat les tasques. Salvament Marítim no ha localitzat el cos de la víctima fins a dos quarts de nou del matí d'aquest diumenge a prop de la platja de Fenals, a un quilòmetre aproximadament d'on es van banyar els nois. L'alcalde del municipi, Xavier Crespo, ha assegurat que es tracta d'una "imprudència de joventut", ja que la bandera vermella onejava alertant dels perills de la mar, que en aquest cas, "era traïdora".

Un grup de joves alemanys van llançar-se ahir a la nit a les aigües de la platja de Lloret de Mar, situada al davant de l'Ajuntament, malgrat el fort onatge que hi havia. Un d'ells no va poder sortir de l'aigua i les onades el van arrossegar mar endins. Els Bombers van rebre l'avís a tres quarts d'onze de la nit i es va muntar un operatiu juntament amb Mossos, efectius de Salvament Marítim, Policia Local, efectius del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i Protecció Civil.

La mala mar, però, va complicar les tasques de recerca, que han durat tota la nit, i fins aquest diumenge al voltant de dos quarts de nou del matí no s'ha localitzat el cos de la víctima a la platja de Fenals, aproximadament a un quilòmetre d'on es van banyar els nois.

Bandera vermella

L'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, ha assegurat que es tracta d'una "imprudència de joventut", ja que la bandera vermella onejava a la platja des de primera hora del matí de dissabte, fet que significa que la gent estava alertada dels perills de la mar. "És del tot incorrecte anar-se a banyar per la nit tenint en compte l'avís que hi ha, però quan ets jove a vegades no veus els límits de la seguretat, i en aquest cas era una mar que és traïdora", ha remarcat Crespo. L'alcalde també ha explicat que fins i tot un agent de la policia local es va tirar per intentar rescatar-lo sense èxit. "Era una mar d'aquesta que t'arrossega cap a endins, molt forta", ha assenyalat.

Crespo ha lamentat la mort i ha donat el condol a la família del noi, que acabava d'arribar al municipi juntament amb un grup d'amics per passar uns dies de vacances. El Servei d'Emergències Mèdiques ha desplaçat un equip de psicòlegs fins a Lloret de Mar per atendre els amics del jove.

stats