SALUT
Societat 21/02/2012

Mor el pacient al qual havien implantat un cor artificial

Eufemio García, el pacient de 56 anys al qual havien implantat un cor artificial, ha estat trobat mort aquest matí al seu domicili, l'endemà que fos presentat en roda de premsa l'implant del cor mecànic. El pacient ha patit una aturada cardíaca, però s'ha de determinar si és conseqüència de les múltiples patologies que patia o d'un error del dispositiu mecànic

Lara Bonilla
1 min
Eufemio García, primer trasplantat de cor de llarga durada / MANOLO GARCÍA

BarcelonaSegons han confirmat fonts de l'Hospital de Bellvitge, l'esposa d'Eufemio Garcia l'ha trobat aquest matí mort al sofà de casa seva. Ha patit una aturada cardiorespiratòria, però els metges encara no han pogut confirmar si la mort ha estat conseqüència d'alguna de les moltes patologies que patia –tenia hipertensió, una malaltia sistèmica i havia superat un càncer– o d'un error de les bateries del cor mecànic.

García va participar just ahir en una roda de premsa per presentar l'implant del dispositiu i es trobava bé. "Va anar a dormir i es trobava perfecte", han explicant fonts de l'hospital.

Eufemio García, de 56 anys, patia una insuficiència cardíaca avançada i era el primer pacient amb un cor mecànic (assistència ventricular mecànica) que havia pogut fer vida normal a casa seva. El 23 de novembre del 2011 li van implantar el dispositiu a l'Hospital de Bellvitge, i des de llavors havia millorat molt la seva qualitat de vida. El pacient no era apte per a un cor trasplantat perquè acabava de superar un càncer, cosa que contraindicava l'operació. És per aquest motiu que es va optar pel cor mecànic.

stats