Societat 09/05/2012

Mor el perruquer Vidal Sassoon, creador del xampú del mateix nom

Va ser pioner del 'wash and go', que incloïa xampú i condicionador

Efe
1 min

Los AngelesEl famós perruquer i icona de la moda britànic Vidal Sassoon ha mort aquest dimecres a la seva residència de Mulholland Drive (Los Angeles) als 84 anys, segons ha informat el diari 'Los Angeles Times'.

Les autoritats locals han assegurat que Sassoon ha mort per complicacions d'una malaltia no especificada i que ha passat els últims dies en companyia dels seus familiars més propers.

Sassoon va aconseguir fama fa més de mig segle amb els seus talls geomètrics (va ser pioner del 'wash and go', rentar i lluir) i els seus productes cosmètics, amb els quals va llançar una popular marca universal valorada en milions de dòlars que duia el seu nom.

L'estilista, una figura amb gran influència en la cura capil·lar, va ser protagonista d'un documental el 2010 obra de Craig Teper, que repassava la vida de qui es diu que "va canviar el món amb unes tisores".

Aquest treball va mostrar la trajectòria de Sassoon des de la seva humil infància en un orfenat jueu de Londres fins a l'inici de la seva carrera com a perruquer.

En aquest moment va crear la seva pròpia companyia i va esdevenir una estrella de la televisió nord-americana mentre els seus pentinats i la seva filosofia alliberaven milions de dones de la tirania del saló de bellesa.

Sassoon va néixer al Regne Unit i va obrir el seu primer saló de bellesa als 26 anys, a Londres. "Em vaig donar a mi mateix cinc anys. Si no podia canviar res del que es feia llavors, ho deixaria", va explicar l'estilista, que va innovar en incloure disciplina en els talls de cabells fent servir nocions de geometria i arquitectura.

stats