Mor un nen de 13 anys en caure al buit des de la teulada d'una fàbrica abandonada a Teià

El menor ha caigut des d'uns 10 metres d'altura

Un nen de 13 anys ha mort aquest diumenge la a tarda després de caure al buit des de la teulada d'una fàbrica abandonada a Teià (Maresme). El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha rebut l'avís cap a un quart de sis de la tarda i fins al lloc s'hi ha desplaçat un helicòpter medicalitzat i diverses ambulàncies que han intentat reanimar el menor sense èxit. Segons sembla, el nen ha caigut des d'uns 10 metres d'alçada. Fins al lloc també s'hi ha desplaçat efectius de la Policia Local de Teià i dels Mossos.

La víctima era del municipi veí del Masnou i es trobava dins la nau abandonada amb tres amics més, tots de la mateixa edat i també masnovins. En una atenció als mitjans de comunicació, l'alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha explicat que no se sap ben bé perquè hi havien entrat els joves. "Sembla que amb l'objectiu de fer-se fotografies, no se sap si per difondre-les a les xarxes socials o fer-se fotografies entre ells", ha dit Bosch.

Per causes que investiga la policia científica, el noi mort es trobava a la teulada de la nau i aquesta hauria cedit, caient el jove al buit. "És una trista notícia", ha afirmat Bosch, que s'ha traslladat al lloc dels fets amb diversos regidors del consistori així com de l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, que també ha estat acompanyat de regidors del seu ajuntament.

El lloc on s'ha produït l'accident mortal era, segons han apuntat alguns veïns, una fàbrica d'alumini que portava anys abandonada. Preguntat pels periodistes, Bosch ha assegurat que "en diverses ocasions" l'Ajuntament de Teià havia demanat a la propietat de la nau que fes el tancament perimetral del recinte on, pel que apunten alguns testimonis, era habitual veure nens i joves jugar pels voltants de la fàbrica.

Ordre d'enderroc "immediat" de la fàbrica

Situat al carrer Maria Aurèlia Campmany, a la zona de la Plana de Teià i a tocar de l'Escola Bressol Municipal Els Galamons, la fàbrica, de dues plantes, feia anys que estava en desús. L'alcalde ha anunciat que quan es tingui l'informe de la unitat d'investigació científica dels Mossos d'Esquadra –que està previst que estigui aquest mateix dilluns-, es redactarà una "resolució d'Alcaldia", ha dit Bosch per ordenar "l'enderroc immediat" de la nau, qüestió de la que ja s'ha informat a la propietat de l'edifici i la jutgessa que ha procedit aquesta tarda a l'aixecament del cadàver de l'adolescent. Una mesura per "evitar que hi hagi altres adolescents que vulguin accedir a l'edifici i que no hi hagi més accidents", ha conclòs.