SOCIETAT
Societat 02/08/2012

Moren dos pilots catalans en un accident d'avioneta a Galícia

Les víctimes participaven en un operatiu de trasplantament d'òrgans

Acn
1 min

BarcelonaDos pilots catalans han mort aquest dijous al matí en un accident d'avioneta a Galícia, quan intentaven aterrar a l'aeroport de Lavacolla en tornar d'un operatiu de trasplantament d'òrgans, segons informa l'Axencia Galega de Noticias.

Les víctimes són el pilot de l'avioneta, Daniel Fernández Orgaz, de 35 anys i veí de Cerdanyola del Vallès, i el copilot, Àlex Bueno Nilson, de 37 anys i veí d'Arenys de Mar. L'aparell volava des d'Astúries i pertany a una empresa privada, Airnor, dedicada al servei d'aerotaxi i aviació privada.

L'accident s'ha produït abans de les set del matí, després que l'avió hagués sortit a les 05.37 d'Astúries, i tenia previst arribar a les 06.25 a la terminal compostel·lana. Per causes que es desconeixen, l'avioneta ha perdut el contacte amb la torre de control a l'aeroport de Lavacolla a les 06.38 h. Pocs minuts després de les set del matí, s'ha localitzat l'aparell, model Cessna, estimbat en l'aproximació a l'aeroport per la part nord.

La ministra de Sanitat, Ana Mato, i l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), per a la qual estaven treballant els pilots, han lamentat l'accident i han traslladat el seu condol als familiars i companys. El ministeri agraeix la important feina a tots els professionals que participen en els operatius de trasllat d'equips i òrgans per a trasplantaments.

stats