Societat 19/03/2011

Moren sis persones es estavellar-se un helicòpter a Terol

L'aparell es dirigia a les tasques d'extinció d'un incendi forestal

Acn
1 min

TerolSis persones han mort i una altra ha resultat ferida greu en estavellar-se un helicòpter aquest dissabte al migdia a la Serra de Javalambre, a la província de Terol. Segons informa Aragon Press, l'accident s'ha produït a les dues del migdia entre els municipis de Cascante del Río i Camarena de la Sierra quan l'aparell es dirigia a les tasques d'extinció d'un incendi forestal. L'helicòpter pertanyia a l'equip d'extinció d'incendis d'Alcorsia i estava ocupat pel pilot i sis tripulants. Pel que fa la persona ferida, ha estat traslladada d'urgència a l'Hospital bisbe Polanco de Terol.

De moment es desconeixen les causes del succés així com les identitats dels ocupants. Fins al lloc s'hi ha desplaçat els helicòpters del 112 de Terol i Saragossa. També s'han activat les unitats de psicòlegs del Centre d'Emergències del 112 per atendre familiars i companys. L'operatiu d'extinció d'incendis del govern d'Aragó treballa per extingir totalment l'incendi.

Ha estat necessària l'ajuda dels veïns d'algunes localitats properes al lloc del sinistre. "Han anat a buscar molta gent per ajudar amb tot terrenys i gairebé tot Villel ha pujat a la zona", ha explicat una veïna.

El ferit de l'accident es troba ingressat a l'Hospital Bisbe Polanco de Terol en estat molt greu. El cap de guàrdia del centre hospitalari, Jesús Martín, ha explicat que el ferit es troba intubat i inconscient mentre es treballa per tal d'estabilitzar-lo. Encara no s'han fet els escàners i tacs que permetran extreure un diagnòstic precís.

stats