SOCIETAT
Societat 13/03/2011

Moren sis persones en tres xocs frontals durant el cap de setmana

El director del Servei Català de Trànsit ha demanat als conductors que evitin les distraccions i l'excés de velocitat per evitar els xocs frontals

Efe
2 min

BarcelonaSis persones han mort aquest cap de setmana en els tres accidents mortals ocorreguts a les carreteres catalanes, tots ells xocs frontals entre turismes i camions, segons ha informat avui el Servei Català de Trànsit (SCT).

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Aregio, ha demanat als conductors que evitin les distraccions i l'excés de velocitat per evitar els xocs frontals.

L'accident més greu s'ha produït aquest matí a l'N-340 a l'altura de Tarragona, quan un turisme ha topat de cara amb un camió i han mort els quatre ocupants del cotxe, dues dones i dos nens d'un i vuit anys.

Per causes que encara s'estan investigant, el turisme ha envaït el carril contrari i ha quedat totalment encastat contra el camió.

Aregio ha explicat que ha estat un accident d'"extrema violència" causat per una distracció del conductor o un excés de velocitat, ja que "l'asfalt estava sec" i les condicions meteorològiques eren favorables.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat el dramàtic accident, que ha qualificat de "desgràcia", i ha fet una crida a la prudència.

En declaracions als periodistes, Mas ha recordat que el cotxe pot convertir-se en una màquina "que pot matar" i ha subratllat que els accidents de carretera suposen una de les primeres causes de mortalitat a Catalunya.

Els altres dos sinistres que s'han produït aquest cap de setmana també han estat col·lisions frontals entre camions i turismes.

El primer va passar ahir a les 6.14 h a l'N-II, a l'altura de Girona i va morir el jove de 18 anys que conduïa el turisme.

L'últim ha tingut lloc aquesta tarda a les 15 hores a la C-25 a Calonge de Segarra (Anoia), quan un camió i un cotxe han xocat i han provocat la mort del conductor i únic ocupant del turisme.

L'SCT ha destacat que "el factor humà és determinant en els xocs frontals, ja que normalment són producte d'avançaments temeraris, maniobres antireglamentàries, excés de velocitat o pèrdua de control del vehicle".

Respecte a les complicacions viàries d'aquest cap de setmana cal destacar que l'accident mortal ocorregut a Tarragona ha obligat a tallar la carretera durant gairebé cinc hores i els vehicles han estat desviats per vies alternatives.

El sinistre mortal de la C-25 a Calonge de Segarra també ha ocasionat el tall de la carretera, mentre que un accident múltiple a la C-25 a Estaràs (Segarra) ha provocat cues de fins a 10 quilòmetres.

L'operació tornada del cap de setmana ha causat circulació intensa a la C-55 en un tram de 8 quilòmetres a Manresa i a la C-16 s'han registrat retencions de 2 quilòmetres en els dos sentits de la circulació a Guardiola de Berguedà (Berguedà).

La B-23 ha registrat circulació lenta, mentre la C-17 a Parets del Vallès (Vallès Oriental) i la C-58 a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) han patit retencions en sentit Barcelona.

Les precipitacions han provocat problemes de circulació durant tot el cap de setmana i la BV-4024 ha estat tallada tot el dia a Guardiola de Berguedà com a conseqüència de la neu.

stats