Societat 26/05/2011

Morlán, l'interlouctor de Foment per millorar la xarxa de Rodalies

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, que ja havia seguit al peu del canó les incidències ferroviàries a Catalunya, supervisarà ara el Pla de Rodalies.

Redacció
1 min

BarcelonaAquest migdia, i després de l'anul·lació a última hora de la cita anterior (la de l'12 de maig), s'ha produït la trobada entre la conselleria de Territori i Sostenibilitat i el ministeri de Foment per abordar els problemes enquistats a la xarxa de Rodalies. El conseller Recoder s'ha reunit amb el secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Víctor Morlán, que, per indicació del ministre José Blanco, serà l'interlocutor del ministeri amb la Generalitat en la gestió del Pla de Rodalies, que suposa una inversió de 4.000 milions d'euros abans del 2015. Morlán, que ja va passar sis mesos a Catalunya el 2007 per pilotar la crisi de Rodalies i coordinar l'arribada de l'AVE, es reunirà com a mínim na vegada al mes amb representants del Govern a Barcelona.

Segons Foment, que ha titllat la trobada d'avui de "positiva", la decisió s'ha adoptat pel "nivell de prioritat" que el ministeri concedeix a la xarxa de Rodalies de Barcelona.El secretari d'Estat ha destacat els més de 7.500 milions d'euros que Foment ha invertit des de l'abril del 2004 al desembre del 2010, al que afegeix els més de 300 milions executats durant l'any 2011. Recoder, al seu torn, ha posat sobre la taula el pla de mesures de xoc que el departament de Territori i Sostenibilitat ha elaborat per comença a posar fil a l'agulla a les deficiències històriques de la xarxa.

stats