Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Mosaic amb 40.000 llaunes de Coca-cola per reivindicar l'etiquetatge en català

La Plataforma per la Llengua denuncia que el 90% dels productes que es distribueixen a Catalunya vulneren la legislació catalana

"Etiqueteu en català!". Aquest és el missatge gegant, elaborat amb 40.000 llaunes de Coca-cola, que ha llançat aquest dissabte al matí la Plataforma per la Llengua per reivindicar la normalització del català en l'etiquetatge. La Plataforma per la Llengua ha denunciat que el 90% dels productes que es distribueixen a Catalunya incompleixen la normativa catalana, que obliga a etiquetar almenys en la llengua pròpia del país.

L'acció d'aquest dissabte, anomenada #reptecocacola, pretenia visualitzar el que considera una anomalia. Amb el mural gegant fet amb llaunes –n'han calgut entre 1.000 i 2.500 per cada lletra– la Plataforma per la Llengua ha commemorat els 20 anys d'existència de l'ONG del català. Precisament, amb motiu dels 20 anys d'activisme lingüístic, la Plataforma per la Llengua ha elaborat l'informe titulat '20 anys per l'etiquetatge en català' que analitza les raons del fet que no s'etiqueti en català a Catalunya.

La Plataforma lliurarà l'informe, juntament amb un vídeo sobre l'acció d'aquest dissabte i amb una carta amb la petició formal que incorpori el català en l'etiquetatge dels seus productes distribuïts als territoris de llengua catalana, a les seus de Coca-cola de Madrid i Atlanta, als Estats Units.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de