Societat 24/01/2011

Un sindicat dels Mossos acusa de mentiders l'Ajuntament de Barcelona i el departament d'Interior de Joan Saura

2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona i el departament d'Interior de Joan Saura "van mentir" quan van dir que es personarien com a acusació particular en els judicis contra els inculpats pels aldarulls al centre de Barcelona el 29 de setembre passat, en el marc de la vaga general. És el que opina el sindicat dels Mossos d'Esquadra SME-CCOO, que també lamenta que no s'hagi condemnat cap dels inculpats. El portaveu del sindicat, Antoni Castejón, ha advertit a l'ACN que durant massa temps "no s'ha volgut veure el problema real que té Barcelona amb aquest col·lectiu" i ha anunciat que reclamarà per escrit al nou conseller d'Interior, Felip Puig, que el departament sigui acusació particular en futurs casos com aquest.

Castejón ha explicat a l'ACN que quan hi van haver els incidents del 29-S "l'Ajuntament i Interior van anunciar que es presentarien com a acusació particular" i ha lamentat que no ho hagin fet "ni l'un ni l'altre. Tot va ser paper mullat i van enganyar tant a la policia com al ciutadà".

El portaveu del sindicat policial considera que les persones que s'agrupen sota l'etiqueta antisistema tenen "una impunitat total". Com a exemple ha explicat que en el desallotjament del cinema de Via Laietana aquest cap de setmana a Barcelona els desocupats cantaven "Són 30 euros, tranquils són 30 euros", l'import de la multa en què solen acabar els processos judicials d'aquest estil, segons Castejón.

A més, des del sindicat s'alerta que fins ara no s'ha prestat "gaire atenció al problema real que té Barcelona amb aquest col·lectiu". Per això ha anunciat a l'ACN que es demanarà per escrit al nou conseller d'Interior, Felip Puig, "que es personi com a acusació particular" en futurs judicis d'aquest tipus.

Contents amb la nova línia

Pel que fa al nou conseller, Castejón ha dit: "És cert que estem contents amb la línia que ha agafat. Ens consta que dissabte va estar actiu seguint tota l'estona el que estava passant. Estem contents de com va anar i sobretot de la defensa que va fer ahir públicament. Aquesta és la línia que ha de seguir".

stats