SUCCESSOS
Societat 16/07/2011

Els Mossos i la Urbana identifiquen 103 persones i detenen un jove a la batuda d'ahir al Paral·lel

Els agents imputen al jove un delicte contra el patrimoni

Marta Català
2 min
Actuació dels Mossos d'Esquadra al Parel·lel / ARA

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra conjuntament amb la Guàrdia Urbana van protagonitzar ahir una gran batuda al Paral·lel de Barcelona a l'altura del carrer Salvà. Els agents buscaven carteristes i van identificar un total de 103 persones, de les quals, un 30% tenien antecedents per furts, segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra a l'ARA

Segons les mateixes fonts, els agents van detenir un jove de 22 anys per un delicte contra el patrimoni i també li van obrir una acta administrativa per tinença de substàncies estupefaents.

La Guàrdia Urbana va precintar un locutori per no complir amb les mesures de seguretat, segons han informat fonts dels Mossos, i també els agents van obrir una acta administrativa a un bar per no tenir les condicions higièniques adequades.

Es tracta d'un dispositiu especial format pels dos cossos policials. Els veïns van rebre majoritàriament amb aplaudiments l'actuació de la policia al carrer Salvà, tot i que una minoria van increpar els agents perquè consideraven que es tracta d'una operació racista, segons diu l'ACN.

L'operatiu forma part d'un seguit d'actuacions policials que es realitzen en aquesta zona des de fa mesos encaminades a reduir l'acció delictiva i per augmentar la percepció de seguretat a la zona.

Aquestes actuacions es tradueixen amb dispositius policials amb suport de l'Area Regional de Recursos Operatius i del Grup de Motos, dispositius conjunts amb Guàrdia Urbana, campanyes de prevenció amb les associacions de Veïns i comerciants i dispositius del Grup de Delinqüència Urbana dels Mossos d'Esquadra.

El Grup de Multireincidents de la Regió Policial Metropolitana Barcelona dels Mossos d'Esquadra ha fet diverses investigacions que han culminat amb detencions de carteristes, alguns dels quals habitualment es reunien en aquest punt de la ciutat.

Durant el primer semestre d'aquest any, els Mossos d'Esquadra han realitzat un total de 328 identificacions i s'han detingut cinc persones per furts, dues de les quals es van fer in fraganti gràcies a la ràpida actuació d'agents de paisà que estaven realitzant dispositius de seguretat.

Així mateix, la Guàrdia Urbana fa mesos que realitza diferents actuacions a la zona per combatre aquesta problemàtica.

Entre elles, destaquen les 49 detencions que els agents han practicat a tot l'àmbit del Poble Sec durant aquest primer semestre del 2011 i que han suposat imputacions per delictes contra el patrimoni, contra l'ordre públic o contra la salut pública.

La Guàrdia Urbana també ha interposat un total de 117 denúncies per tinença o utilització d'armes, consum o tinença de drogues o desobediència als agents de l'autoritat, entre d'altres conceptes.

stats