SOCIETAT
Societat 16/11/2011

Els Mossos avorten una baralla convocada per Facebook en un institut del Vendrell

Els agents van identificar onze joves i van requisar diversos bats de beisbol, entre altres objectes contundents.

Efe
1 min

BarcelonaLa Policia Local i els Mossos d'Esquadra van impedir dilluns passat una baralla multitudinària convocada a través de la xarxa social Facebook per alumnes d'un institut del Vendrell davant les portes del centre, segons fonts municipals.

Els agents van identificar onze joves i van requisar diversos bats de beisbol, entre altres objectes contundents.

La mateixa directora del centre va alertar els agents davant els rumors que es produiria un enfrontament entre alumnes i exalumnes de l'institut, una baralla convocada a través de Facebook i altres xarxes socials.

Els Mossos i la Policia Local van activar un dispositiu de vigilància en prevenció d'enrenous i a les cinc de la tarda, en veure que es concentraven dos grups d'adolescents davant de l'institut, van procedir a identificar onze joves, sis d'ells menors d'edat, i van requisar quatre bats de beisbol.

Els fets s'han sabut després de les crítiques de la formació xenòfoba Plataforma per Catalunya, que compta amb cinc regidors al Vendrell a l'oposició, i que ha atribuït a bandes llatines l'origen dels enfrontaments.

No obstant això, tant la Policia Local com els Mossos ho desmenteixen –de fet, només tres dels onze adolescents identificats són de procedència sud-americana– i asseguren que es tracta d'un fet puntual que ha pogut evitar-se gràcies al treball conjunt dels cossos policials i la comunitat educativa.

stats