Societat 09/07/2013

Mor el fugitiu que els Mossos d'Esquadra havien abatut després de ser tirotejats

Els Mossos havien desplegat un dispositiu per localitzar el delinqüent, fugat des de dilluns a la nit. Un subinspector de la policia catalana ha resultat ferit

Ara / Acn
2 min

BarcelonaA última hora de la tarda d'aquest dimarts ha acabat la persecució policial que va començar dilluns a la matinada a Ripoll. Els Mossos d'Esquadra han abatut el fugitiu, que ha acabat morint al cap de poca estona per la gravetat de les ferides, i un agent –un subinspector– ha resultat ferit.

Segons explica la cadena SER a Girona, el fugitiu era un home de 30 anys (Youssef Laaounide), magrebí, veí de Mollet del Vallès. Segons han indicat fonts policials a l'ARA, tenia diversos antecedents per robatori i altres delictes comuns.

Els Mossos havien desplegat un important operatiu policial a la zona del Berguedà aquest dimarts –agents de diferents comissaries, una unitat canina pel bosc i un helicòpter– per intentar localitzar-lo.

Tot va començar a quarts de dues de la nit anterior a Ripoll. Dos agents van intentar identificar el delinqüent, que es trobava en actitud sospitosa al costat d'un bar, i quan s'hi van apropar va pujar a un Seat Leon blanc –matriculat a Ceuta–, i va escapar.

L'home va fugir amb el cotxe i quan els agents el perseguien per la C-26 es va aturar en un revolt. Va intentar atropellar els Mossos, va envestir el cotxe patrulla i va disparar tres trets contra el vehicle, sense causar ferits. A les quatre de la matinada els Mossos van localitzar el vehicle del fugitiu abandonat a prop de Borredà (Berguedà). A dins hi havia una llibreta on el fugitiu havia escrit la seva trobada amb la policia i que els havia disparat.

Una patrulla de Mossos depaisà l'ha acabat trobant un altre cop aquesta tarda (19h), als afores de Vilada (Berguedà). En veure's sorprès pels agents, l'individu els ha disparat, els ha robat el cotxe i ha iniciat la fugida a elevada velocitat. Els agents han disparat contra les rodes del vehicle, tot i que no l'han pogut aturar. El fugitiu ha acabat topant contra el vehicle d'una altra patrulla policial –un segon agent de Mossos ha patit una contusió cervical– contra qui també ha disparat. Els agents han respost els trets, el vehicle conduït pel fugitiu ha sortit de la via, i ha acabat abatut.

Crítiques per la falta de recursos

El sindicat SME-CCOO ha criticat que els agents s'han exposat "a una situació de perill de manera innecessària" i ha lamentat que el departament d'Interior "no doti els agents amb l'armilla personal" de protecció. El sindicat també recorda que divendres passat a Roses (Alt Empordà) un agent va rebre una ganivetada a l'esquena. "Sortosament, només va necessitar tres punts, però entenem que aquestes lesions es podrien haver evitat si hagués tingut una armilla interior de dotació".

stats