Societat 15/07/2013

Els Mossos d'Esquadra reclamen armilles antibales arran de l'apunyalament d'un agent a Lleida

Agents de la policia catalana s'han concentrat aquest dilluns davant la comissaria per exigir l'armilla protectora

Europa Press / Efe
1 min

LleidaUn centenar d'agents dels Mossos d'Esquadra s'ha concentrat aquest dilluns a les portes de la comissaria de Lleida per mostrar la seva solidaritat amb el policia ferit apunyalat divendres per l'esquena i reclamar a la conselleria d'Interior armilles antibales interiors. La concentració ha sigut convocada de manera espontània per companys de l'agent ferit. Avisats a través de correu electrònic i via mòbil, els agents han estat una hora davant de la comissaria.

Armilles interiors i lleugeres

Emili Mencia, delegat del sindicat SPC-UGT de Lleida, ha explicat que "ara a cada cotxe patrulla hi ha dues armilles, però no són operatives, perquè són molt pesants i aparatoses. No es poden portar durant les vuit hores de servei". Mencia ha precisat que les armilles que reclamen des de fa anys els agents són interiors, que es posen per sota de l'uniforme i que es poden portar durant tota la jornada laboral. "Són unes armilles molt còmodes per al servei diari que alguns agents s'han pagat ells mateixos, malgrat que costen uns 700 euros", ha afegit Mencia.

L'agent ferit ha sigut donat d'alta aquest dilluns, després d'evolucionar favorablement de la intervenció quirúrgica de la ferida que li va produir el seu agressor a l'altura dels ronyons. El delinqüent, amb nombrosos antecedents, ha ingressat a la presó.

stats