Societat 25/07/2013

Els Mossos d'Esquadra detenen 47 persones per haver falsificat els documents de la ITV

Oferien etiquetes de la inspecció a vehicles amb dificultats per passar-la i venien cotxes de segona mà sense la revisió

1 min

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat dos grups acusats d'haver falsificat els documents de la ITV i han detingut 47 persones, 32 de les quals a la demarcació de Tarragona, i n'han imputat 78 més. A un dels detinguts li han intervingut 250 etiquetes i el material per fer les perforacions i un tampó falsificat.

Els dos grups oferien, a canvi d'entre 100 i 200 euros, a tallers i comercials de compravenda la possibilitat de passar la ITV a aquells vehicles que per problemes mecànics i d'homologació tindrien més difícil superar la inspecció o bé vehicles 'tunning'. Un cop tancat el tracte, els col·locaven una etiqueta falsa. Així mateix, compraven vehicles de segona mà sense que tinguessin la inspecció en vigor i els revenien a un preu superior tot assegurant que havia passat el control enganxant-hi un adhesiu fals. Els fets es remunten a finals del 2011 quan els Mossos van detectar un augment del nombre de vehicles que circulaven amb documentació falsificada de la ITV a Viladecans i Argentona. Mesos més tard, la Guàrdia Urbana de Barcelona va alertar que havien immobilitzat 119 vehicles amb documentació de la ITV falsa. A més, les policies locals de Tarragona i Tordera també van advertir de la detecció de més casos.

Els Mossos han demanat que els ciutadans que van passar l'ITV entre els anys 2012 i 2013 i no ho fessin personalment als centres autoritzats i no en disposin del justificant, comprovin que el número de codi de barres de la part posterior de l'adhesiu no sigui el 12104327, 12774819, 13102135 i 12266380. Si fos així, demanen denunciar els fets per evitar la immobilització del vehicle si es troben amb un control policia.

stats