Societat 29/06/2012

Els Mossos desallotgen la quarantena de representants d'ONGs tancats a l'Agència de Cooperació

S'hi havien tancat aquest dijous com a protesta per les retallades en el pressupost de l'entitat

Agències
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desallotjat aquesta matinada de divendres una quarantena d'activistes d'ONGs que s'havien tancat a la seu de l'Agència Catalana de Cooperació com a mesura de protesta pels impagaments de l'entitat, producte de la retallada del seu pressupost. El desallotjament s'ha fet cap a les quatre de la matinada i ha durat una hora. Els Mossos han identificat 32 persones, 7 de les quals han presentat resistència passiva, segons els Mossos.

El dispositiu policial ha mobilitzat efectius de la secció Arro i de Seguretat Ciutadana. Mentre han durat les tasques de desallotjament s'ha tallat la Via Laietana, on hi ha la seu de l'Agència Catalana de Cooperació (concretament, al número 14). Cap a les cinc de la matinada s'ha donat per finalitzat el dispositiu i s'ha obert la via.

Diverses hores abans que la quarantena d'activistes decidissin tancar-se a la seu, membres de la Confederació Catalana d'ONG havien entregat al voltant d'un centenar d'instàncies a l'Agència Catalana de Cooperació per protestar contra els impagaments de la Generalitat.

L'acció va anar acompanyada de la manifestació de més d'un centenar de persones dins i fora de l'agència, a la Via Laietana. Diversos representants del sector de la cooperació denunciaven que havien hagut d'aturar projectes solidaris a causa dels 10 milions d'euros que asseguren que els deu l'ACCD.

Per la seva banda, el secretari general de Cooperació al Desenvolupament, Carles Llorens, assegurava a l'ACN que pagaran tan aviat com puguin però que ara no hi ha liquiditat.

stats