Publicitat
Publicitat

La jutge dóna uns dies de marge per intentar buscar un acord que freni el desallotjament del Poblenou

El desallotjament d'aquest espai en desús del carrer Josep Pla estava previst per a aquest dilluns

La titular del jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona ha donat uns dies de marge als prop de 300 immigrants que viuen en una nau industrial del Poblenou perquè intentin mediar amb el propietari, per evitar-ne així el desallotjament, que estava previst per a aquest dilluns.

Segons que han informat a Efe fonts judicials, la jutge ha acordat suspendre el desallotjament previst per a avui i ha donat uns dies, un període de temps que no ha concretat però que se situa en al voltant d'una setmana, perquè s'iniciï un procés de mediació amb la propietat per intentar arribar a un acord que eviti el desallotjament.

La decisió de la jutge ha arribat després que centenars d'immigrants que malviuen en un recinte industrial del Poblenou en pèssimes condicions de salubritat i sense aigua corrent han reclamat avui una moratòria per evitar un desallotjament que els deixaria al carrer. "No tenim on anar, necessitem més marge de temps, almenys sis mesos, per buscar un altre lloc i treure tot el que hi ha dins", ha explicat avui a Efe Ibrahim Saydi, un dels subsaharians que habita en aquesta nau industrial de la ciutat de Barcelona.

Davant l'amenaça de desallotjament, desenes de veïns s'havien concentrat a les portes de la nau, al carrer Puigcerdà, des de primera hora del matí per donar suport als immigrants. 

Dijous passat els Mossos van donar de termini màxim fins aquest dilluns per abandonar l'antic complex fabril, però els residents, dedicats majoritàriament a la recollida de ferralla, i els veïns de la zona demanen més temps per poder buscar un altre lloc on poder viure i treballar.

Ibrahim, un dels portaveus del grup, explica que molts dels immigrants procedeixen d'una altra nau industrial desallotjada fa un any al carrer Badajoz, que no han creat problemes de convivència i que volen més temps per poder buscar un lloc digne on reallotjar sobretot les dones i els nens que viuen a la zona. El complex de naus industrials no té subministrament d'aigua, però sí que té llum i fins i tot senyal de televisió.

Maria Arias, de l'associació 3 de gener del Besòs, demana que es deixi els immigrants tranquils, ja que no han creat cap problema, i fer-los fora generaria una problemàtica social molt gran, perquè no sabrien on dormir.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT