Societat 16/07/2012

La jutge dóna uns dies de marge per intentar buscar un acord que freni el desallotjament del Poblenou

El desallotjament d'aquest espai en desús del carrer Josep Pla estava previst per a aquest dilluns

Ara
1 min
Assentament al Poblenou / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa titular del jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona ha donat uns dies de marge als prop de 300 immigrants que viuen en una nau industrial del Poblenou

Dijous passat els Mossos van donar de termini màxim fins aquest dilluns per abandonar l'antic complex fabril, però els residents, dedicats majoritàriament a la recollida de ferralla, i els veïns de la zona demanen més temps per poder buscar un altre lloc on poder viure i treballar.

Ibrahim, un dels portaveus del grup, explica que molts dels immigrants procedeixen d'una altra nau industrial desallotjada fa un any al carrer Badajoz, que no han creat problemes de convivència i que volen més temps per poder buscar un lloc digne on reallotjar sobretot les dones i els nens que viuen a la zona. El complex de naus industrials no té subministrament d'aigua, però sí que té llum i fins i tot senyal de televisió.

Maria Arias, de l'associació 3 de gener del Besòs, demana que es deixi els immigrants tranquils, ja que no han creat cap problema, i fer-los fora generaria una problemàtica social molt gran, perquè no sabrien on dormir.

stats