SOCIETAT
Societat 06/04/2011

Confisquen 3.300 plantes de marihuana al Penedès

Hi ha set detinguts en dues operacions diferents a Bellvei. Treballaven en una nau que funcionava com una empresa de jardineria

Agències
2 min

BellveiEls Mossos han desmantellat un total de 3.300 plantes de marihuana a Bellvei (Baix Penedès) en dues operacions fetes la setmana passada. L'inspector dels Mossos, Joan Mulet, ha explicat que s'han detingut set persones com a presumptes autors d'un delicte per tràfic de drogues. Els detinguts es dedicaven al cultiu de les plantes i també al seu assecament, i la preparaven per vendre-les. L'operatiu es va iniciar quan una dotació de la Unitat de Seguretat Ciutadana va detectar que, en una nau del polígon industrial Els Masets de Bellvei, hi hauria una plantació de droga de grans dimensions. En entrar-hi van comprovar com a l'interior hi havia tres persones, una de les quals va escapar.

Els Mossos van iniciar un dispositiu per localitzar la persona escàpola, fruit del qual es va trobar un vehicle amb dos ocupants a dins que, després que els agents fessin les comprovacions pertinents, van quedar també detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Sota manament judicial, la Unitat d'Investigació va fer una entrada i perquisició en dues de les naus industrials del polígon per poder recercar tots els indicis i proves del cultiu de la marihuana.

El resultat va ser la troballa de 1.400 plantes amb un pes total de 210 kg. També van localitzar-hi diferents ampolles de fertilitzant per marihuana, un temporitzador mecànic, una làmpada halògena de 600 W, una bomba d'aire, una bomba d'aigua, dos ventiladors elèctrics, un sistema complex de reg pel mitjà ''gota a gota'' així com unes 1.300 llavors de marihuana.

Aquests materials demostren que es tractava d'una plantació de gran envergadura, ja que constantment s'estava alimentant les plantes perquè creixessin més ràpidament i aconseguissin produir una quantitat de substància activa més gran.

Un segon punt de cultiu a la mateixa població

Els Mossos van poder desmantellar un segon punt de cultiu de marihuana a gran escala. En aquest cas es tractaria de tres naus industrials -també a Bellvei- les quals estarien perfectament preparades per al cultiu, la recol·lecció i l'assecat de les plantes.

stats