SUCCESSOS
Societat 13/04/2012

Els Mossos detenen una parella d’Esplugues per la mort d’un nadó

Els dos detinguts van dir als metges que les lesions que presentava el nadó tenien un origen fortuït, però aquests no els van creure i van alertar la policia

Ara / Efe
2 min

BarcelonaAgents dels Mossos d'Esquadra han detingut Lucas S. G., de 22 anys, i Tamara R. D., de 25 anys, com a presumptes autors d'un delicte d'homicidi intencionat. La parella, de nacionalitat espanyola i veïna d'Esplugues de Llobregat, està acusada de la mort d'un fill de la noia.

Els fets es remunten al passat dimarts 10 d'abril, quan el nen, d'onze mesos, va ser traslladat molt greu a l'Hospital Sant Joan de Déu, on va ser intervingut d'urgència. A causa de la gravetat de les lesions que presentava, el bebè va morir ahir al mateix hospital. Segons han informat fonts properes al cas, els metges no van donar credibilitat a la versió dels familiars, que van apuntar que les lesions que presentava el nadó tenien un origen fortuït, per la qual cosa, aplicant el protocol habitual en aquests casos, van alertar la policia.

L'endemà de l'ingrés hospitalari, el dimecres 11 d'abril, els Mossos d'Esquadra van detenir l'actual parella de la mare del nadó, Lucas S. G. Posteriorment, els Mossos han arrestat avui també la mare perquè han considerat que podria estar igualment involucrada en la mort del seu fill. Segons les mateixes fonts, ni ella ni el seu actual company, que compartien pis a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), compten amb antecedents penals.

La dona detinguda tenia un altre fill de quatre anys, fruit d'una relació anterior, que ara està sota la custòdia de la direcció general d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) com a mesura d'emergència. Segons han informat fonts de la DGAIA, el més probable és que el nen de quatre anys acabi sota la custòdia d'algun familiar. No obstant això, aquest organisme no tenia obert cap informe a la família ni els feia cap seguiment, ja que no els consta cap antecedent de lesions ni al nen de quatre anys ni al nadó d'onze mesos mort.

La jutge que dirigeix la investigació del cas ha decretat secret de sumari.

stats