SUCCESSOS

Investiguen si els urbans acusats pel cas del pantà de Foix van intentar esquarterar la víctima i no se'n van sortir

Els Mossos escorcollen el garatge de la casa de Rosa Peral, que s'hauria pintat després del crim

La policia científica ha tornat aquest dijous al domicili de Vilanova i la Geltrú de Rosa Peral, l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona investigada per la mort d'un altre agent que va aparèixer cremat dins del seu cotxe al pantà de Foix. La jutge de Vilanova i la Geltrú que porta el cas ha ordenat tornar a escorcollar la casa de l'agent. Vol esbrinar si ella i l'altre guàrdia urbà investigat pel crim, Albert López, haurien intentat esquarterar la víctima i no se'n van sortir.

Segons fonts de la investigació, el cos va aparèixer amb les extremitats amputades, tot i que inicialment es va pensar que havia sigut per l'acció del foc. Ara, però, un missatge d'un veí de Peral trobat al mòbil de l'acusada ha portat un nou element a la investigació. Segons ha avançat 'La Vanguardia' i han confirmat fonts pròximes al cas a l'ARA, aquest veí va preguntar a Peral si havia estat fent servir una motoserra perquè el soroll de l'aparell l'havia despertat de nit. Aquesta conversa es produeix dos dies després del crim. De fet, una de les tesis de la investigació és que els dos urbans haurien matat l'agent la nit de l'1 al 2 de maig del 2017 i l'endemà haurien intentat desfer-se del cos.

Un garatge repintat i amb mobles canviats de lloc

Hi ha un altre element que ha portat els investigadors a tornar a la presumpta escena del crim. Revisant les fotografies del mòbil de Peral han comprovat que el garatge de casa de l'agent tenia un aspecte força diferent de com el van trobar el primer cop que van escorcollar el domicili de la detinguda: en concret, segons explica la jutge en la providència ordenant l'escorcoll, a què ha tingut accés l'ARA, en una imatge del 15 d'abril s'hi veu una paret "a mig pintar de color taronja amb un sofà al davant que no està acabat de muntar". En canvi, quan la policia científica va entrar a l'estança el 14 de maig, totes les parets eren blanques i el sofà havia desaparegut. Per això la jutge ha ordenat a la policia científica "comprovar més exhaustivament l'existència de restes de sang" de la víctima.

Els investigadors lliguen aquesta transformació amb el fet que Peral, tres dies després del crim, demanés una furgoneta a un conegut "per traslladar un sofà que diu que havia comprat", relata la jutge en la seva resolució. Sospiten que va ser el vehicle que va utilitzar per desfer-se del sofà, que podria haver quedat tacat de sang.

Més continguts de