Els Mossos imputen dos joves al Vallès Oriental per coaccionar una menor a través de les xarxes socials

L'exparella sentimental de la jove va difondre fotografies d'ella nua a Facebook i a l'aplicació de telefonia mòbil WhatsApp

Els Mossos d'Esquadra van imputar el 19 de desembre dos joves per coaccionar una menor, de 16 anys, a través de les xarxes socials. Concretament, un dels joves, que és l'exparella sentimental de la jove, va ser imputat com a presumpte autor del delicte de revelació de secrets per difondre fotografies d'ella nua a través de Facebook i de l'aplicació de telefonia mòbil WhatsApp. L'altre jove se'l va imputar per un presumpte delicte d'amenaces i coaccions. Els dos joves, de 18 i 19 anys, són de nacionalitat espanyola i veïns de Mollet del Vallès i de Parets del Vallès, respectivament. La víctima dels fets, una menor de 16 anys, va denunciar juntament amb els seus pares que estava essent assetjada, coaccionada i amenaçada per uns joves a través de les xarxes socials arran d'unes fotografies en què ella apareixia completament nua. Aquestes fotografies les havia enviat la menor voluntàriament a un antic company sentimental, el qual al final de la relació les hauria distribuït entre els seus amics i aquests, entre altres, de manera que les imatges van arribar a una gran quantitat de persones, la qual cosa va perjudicar greument la situació personal i emocional de la menor i la seva família.

Algunes de les fotografies van ser difoses a través de la xarxa social Facebook i de l'aplicació de telefonia mòbil WhatsApp. Un dels joves que havia rebut les fotografies va amenaçar i coaccionar la menor dient-li que si no li enviava més fotografies despullada reenviaria a les seves amistats més fotografies seves.

La investigació policial va permetre identificar els dos joves autors dels fets, els quals havien estudiat al mateix institut que la víctima. Un d'ells hauria fet difusió de les fotografies sense el consentiment de la víctima, i l'altre jove hauria aprofitat aquesta difusió per amenaçar i coaccionar la jove per aconseguir mes fotografies.

Els dos joves imputats hauran de comparèixer al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Granollers, on s'instrueixen les diligències, quan siguin requerits.

Més continguts de