Societat 12/03/2012

Els Mossos insisteixen que l'home d'Olot va atacar-los "sobtadament" i en un espai "reduït"

El comissari portaveu, Joan Miquel Capell, lamenta l'incident però considera que l'agent va actuar correctament

Acn
1 min

BarcelonaEl portaveu dels Mossos d'Esquadra, el comissari Joan Miquel Capell, ha lamentat "molt" la mort de l'home d'Olot abatut a trets per la policia dissabte, després que intentés atacar, segons fonts policials, un agent del cos. Però ha remarcat que l'actuació del policia, que va veure com se li llançava al damunt "amb un ganivet de grans dimensions", va ser la correcta, tenint en compte el poc marge de reacció i la poca distància que els separava.

Capell, cap de la Comissaria de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació, ha assegurat que "l'enfrontament" va produir-se de manera "immediata i no premeditada"."Lamentem molt el que ha succeït, però d'una manera tan sobtada, amb un ganivet de grans dimensions, en un espai tan petit i intentant preservar la vida d'un menor, és el que ha succeït", ha argumentat.

Quan la distància que separa policia i agressor és tan reduïda, el protocol "hi té poc a veure", ha al·legat Capell quan li han preguntat sobre si el fet que l'home rebés l'impacte del tret al pit podria significar que es va incomplir el protocol. "Un policia ha de disparar en funció de les circumstàncies, ha de disparar quan l'arma sigui l'element que té per defensar la seva vida o la d'altres persones", ha puntualitzat.

Els quatre agents implicats en el succés segueixen treballant i "tindran tot l'ajut psicològic i jurídic al seu abast", ha assegurat. El jutge ha d'obrir ara les investigacions pertinents i ja es determinarà "si hi ha o no responsabilitat" per part dels agents implicats en el succés. "Nosaltres considerem que no, però és la investigació judicial que ho ha de dirimir", ha dit Capell.

stats