Els Mossos van instruir 38 denúncies per homofòbia el 2014

És un 12,6% dels casos investigats per delictes d'odi i discriminació

Els Mossos d'Esquadra van instruir el 2014 un total de 38 denúncies relacionades amb l'homofòbia, fet que suposa el 12,6% dels casos investigats per delictes d'odi i discriminació, vuit casos menys que l'any anterior.

Segons ha informat la policia catalana aquest dijous en un comunicat, a la província de Barcelona es van registrar 26 investigacions obertes, cinc a Girona, quatre a Tarragona i tres a Lleida.

Després d'aprovar-se a l'octubre la llei per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals, els Mossos han promogut jornades de formació dirigides als caps de les Oficines d'Atenció al Ciutadà (OAC) de tot Catalunya, a les quals ha participat el fiscal especial de delictes d'odi i discriminació de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar.

També han format part de jornades per prevenir conductes discriminatòries, com la que s'organitzarà la tarda d'aquest dijous al FC Barcelona, en què participaran directius del club i l'inspector dels Mossos d'Esquadra Albert Oliva, entre d'altres.

A més, els Mossos han habilitat una adreça de correu electrònic (mossos.delictes.odi@gencat.cat), en què responen a les consultes garantint la confidencialitat de la persona, i que fins ara ha gestionat 35 peticions.

Més continguts de