Societat 23/02/2011

Una nena de cinc anys alerta de l'assassinat de la seva mare a Reus

La filla de cinc anys de la dona assassinada a ganivetades ahir a la nit al seu domicili de Reus ha anat a l'escola aquest matí i ha donat l'alarma per aquest possible crim de violència masclista

Redacció
2 min

ReusEls Mossos d'Esquadra busquen el company sentimental de Montse M., la dona de 44 anys assassinada ahir a la nit al seu habitatge de Reus (Baix Camp). De fet, segons fonts properes a la investigació, ha estat la mateixa filla de la parella, de cinc anys d'edat, la que ha avisat de la mort de la seva mare, que ha rebut una punyalada a l'esquena, quan aquest matí ha acudit sola al col·legi, bastant distant del seu domicili.

El principal sospitós del crim és un home d'origen sud-americà de 34 anys que ja tenia una condemna per maltractament a la víctima el 2006, i una altra el 2010 per incomplir una ordre d'allunyament. Amb tot, l'home i la víctima s'havien reconciliat i ell tornava a viure a la casa de la dona, al número 38 del carrer Don Bosco de Reus, segons que ha informat als periodistes un veí de l'edifici, Xavier Serrano.

Aquest veí, que ha dit no haver escoltat ahir a la nit cap soroll que pogués fer pensar en una agressió, ha assenyalat no obstant això que aquest matí, en acudir a la seva feina a les vuit del matí, ha observat que la porta del pis de la víctima estava oberta, fet que ha atribuït a una simple distracció. La dona morta era de nacionalitat espanyola, tenia una altra filla de 15 anys d'un primer matrimoni i treballava com a agent d'assegurances.

El jutge de guàrdia de Reus ha procedit a l'aixecament del cadàver cap a les 11:30 hores d'aquest matí. Si es confirma que es tracta d'un nou cas de violència de gènere, aquest assassinat elevaria a 12 el nombre de dones mortes per violència masclista a l'Estat des del començament d'any i es tracta del segon cas que té lloc a Catalunya.

stats