SUCCESSOS
Societat 07/12/2010

Els Mossos investiguen un sabotatge en unes instal·lacions eòliques de l'Anoia

Uns desconeguts van tombar dues torres de mesurament de vent al terme municipal d'Orpí. També han desaparegut una part dels aparells que hi havia instal·lats

Efe
1 min

OrpíEls Mossos d'Esquadra investiguen el possible sabotatge en dues torres de mesurament de vent instal·lades a la Serra de les Feixes, al terme municipal d'Orpí (Anoia), pertanyents a l'empresa Energies Renovables d'Anoia que preveu ubicar un parc eòlic en aquest punt de la comarca de l'Anoia.

Fonts de la policia autonòmica han explicat avui a Efe que el suposat sabotatge es va produir el 22 de novembre i que, en concret, va afectar dues torres dedicades a mesurar la velocitat del vent per comprovar si aquell espai era idoni per instal·lar-hi un parc eòlic.

Segons publica avui el diari El País, les pèrdues pels danys causats ascendeixen a uns 200.000 euros, ja que a l'enderroc de les dues torres (de 50 i 80 metres) s'hi ha de sumar la desaparició de dos aparells de mesurament, quatre anemòmetres, dues plaques solars i un emissor de dades.

Per aquest motiu la promotora descarta que el succés fos fortuït, ja que, a més, els cables metàl·lics que subjectaven les dues torres mostraven indicis clars d'haver estat tallats expressament, de la mateixa manera que va passar en un altre sabotatge sofert per unes instal·lacions similars, un fet que també va ser denunciat anteriorment.

Les mateixes fonts apunten que malgrat aquests incidents, l'empresa, que compta amb tots els permisos necessaris, continuarà endavant amb la instal·lació del parc eòlic en aquesta serra, i sospita que l'autor d'aquestes accions -explica El País- podria ser algun membre radical d'una plataforma que s'oposa a aquest projecte, i que està format per veïns de les localitats de Carme, Rofes, la Llacuna i Orpí mateix, entre d'altres.

stats