Els Mossos descarten la reobertura de la comissaria de plaça Catalunya

El director general de la Policia ho argumenta amb motius de seguretat i accessibilitat 

El departament d'Interior rebutja la recuperació de la comissaria subterrània de plaça Catalunya. Just una setmana després que l'Ajuntament anunciés la reobertura de l'oficina, el director general de la Policia, Andreu Martínez, ha expressat en una carta al tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, que, si bé valora positivament la "predisposició" per "millorar l'atenció ciutadana", considera que l'emplaçament de l'antiga comissaria "no garanteix" la seguretat dels treballadors ni de la ciutadania. Batlle va anunciar divendres passat la reobertura "immediata" de l'oficina, que acolliria agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana. 

Martínez considera que la ubicació subterrània de les instal·lacions, abandonades fa dos anys, no és l'adequada, i les contraposa a les oficines a peu de carrer, que "faciliten l'accessibilitat i la proximitat" i "milloren la percepció de seguretat". D'altra banda, també apunta al fet que és un espai tancat amb "forta afluència de públic", elements que no permeten garantir la seguretat dels funcionaris ni dels vianants, ni una correcta circulació en cas d'evacuació. El director general de la Policia destaca que aquest punt és d'especial rellevància en l'escenari d'alerta terrorista de nivell 4 sobre 5 en què està Barcelona. En la carta, Martínez proposta la creació d'una oficina policial conjunta "a l'exterior, visible per a la ciutadania i amb els estàndards adequats de seguretat". 

Més investigació contra els furts i les estrebades per frenar els delictes a Barcelona

A l'última Junta de Seguretat de Barcelona, en què es va concretar el pla estratègic per frenar els delictes de la ciutat, la reobertura de la comissaria de plaça Catalunya va ser anunciada com una de les mesures per millorar l'atenció ciutadana. L'alcaldessa, Ada Colau, va subratllar la necessitat de tenir aquest espai al centre de la ciutat, "on es concentren els furts i els robatoris amb violència".