Societat 02/04/2012

Els Mossos detenen una persona en cadira de rodes en una protesta que demana l'alliberament dels detinguts del 29-M

La concentració ha demanat l'alliberament dels detinguts i empresonats davant la presó Model de Barcelona

Acn
1 min
Els Mossos han deixat la cadira al carrer després de la detenció, segons els moviments convocants / @15Mbcn_tv

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home aquest dilluns al vespre davant de la presó Model de Barcelona. La concentració en suport als detinguts del 29-M en el marc de la vaga general ha transcorregut sense incidents des de les set de la tarda a la plaça Universitat de Barcelona i ha derivat espontàniament en una manifestació que ha marxat fins a la presó Model.

Allà, per causes que encara es desconeixen, la policia ha detingut una persona que anava en cadira de rodes i se l'han endut, segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra a l'ACN. Segons alguns tuits de moviments relacionats amb el 15-M, la detenció s'hauria produït perquè la persona detinguda demanava pas pel cordó.

Els concentrats han demanat l'alliberament dels quatre detinguts el 29-M que han ingressat a presó preventiva.

La concentració a plaça Universitat, convocada per l'organització antirepressiva Alerta Solidària, ha aplegat unes 350 persones, segons la Guàrdia Urbana. D'aquí, una manifestació espontània ha continuat la protesta fins arribar a la presó Model, on han demanat l'alliberament de les quatre persones que hi ha empresonades preventivament en el marc de les detencions que els Mossos van efectuar dijous passat durant la jornada de vaga general.

Alerta Solidària denuncia "la brutalitat policial" i demana la retirada de tots els càrrecs de les persones detingudes i la llibertat immediata de les quatre persones empresonades. Per l'organització són "detencions de motivació política en el marc d'una jornada de lluita obrera".

stats