PROTESTES AL CARRER
Societat 17/06/2011

Mossos i fiscalia rastregen internet per trobar els incitadors dels incidents de la Ciutadella

La fiscal superior, Teresa Compte, anuncia una "resposta contundent" contra els responsables dels aldarulls i assegura que la detenció dels implicats és una "prioritat"

Efe
1 min

BarcelonaLa fiscalia i els Mossos d'Esquadra rastregen internet per localitzar els incitadors dels aldarulls de dimecres a la Ciutadella, en els accessos al Parlament, quan una manifestació d'indignats va intentar impedir que els diputats entressin a la cambra per al debat i votació dels pressupostos. La fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, prepara una "resposta contundent" contra els responsables dels incidents que es van produir dimecres als accessos del Parlament, i ha assegurat que ha donat "màxima prioritat" a aquesta investigació.

Segons ha explicat en roda de premsa després d'una junta de fiscals superiors celebrada a València, la fiscalia està investigant "dos grups de persones": les que "van llançar els atacs contra els parlamentaris i van obstaculitzar el funcionament del Parlament", i els que van mantenir enfrontaments amb la policia un cop iniciada la sessió parlamentària.

Aquesta segona fase es va tancar amb set detinguts que han quedat en llibertat provisional imputats pels delictes de desobediència i resistència a l'autoritat després de prestar declaració judicial.

Recollint vídeos i tuits

Pel que fa al primer grup, la fiscalia de Barcelona, en col.laboració amb els Mossos d'Esquadra, està recollint vídeos sobre els successos i recopilant missatges difosos a través d'internet, especialment piulades a Twitter. Aquestes tasques representen la fase inicial de les diligències.

Quan li han preguntat per un suposat abús en la intervenció dels Mossos d'Esquadra, Compte ha assegurat que no s'ha detectat una actuació delictiva dels agents.

Respecte de la infiltració de policies entre els manifestants, ha recordat que en aquestes situacions sempre hi ha agents entre els ciutadans per "aportar proves" i "poder separar els violents dels que no ho són", cosa que es fa en "qualsevol país democràtic ".

stats