SOCIETAT
Societat 07/08/2012

Els Mossos recuperen el 70% del botí robat aquest dilluns a la tarda a la botiga Tous de passeig de Gràcia

Els assaltants van endur-se una vintena de rellotges de gamma alta valorats en 138.000 euros. El botí recuperat ha sigut confiscat a l'únic detingut pels fets

Efe / Ara
2 min
Un ferit greu en un atracament a la joieria Tous al centre de BCN

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han confiscat els rellotges de luxe que duia l'únic detingut, ara per ara, per l'assalt d'aquest dilluns a la tarda a la joieria Tous del passeig de Gràcia de Barcelona, els quals suposen gairebé el 70% del botí que els atracadors van aconseguir emportar-se. Aquest percentatge es desprèn del peritatge elaborat pels responsables de la botiga sobre els objectes robats, els quals tindrien un valor de 138.000 euros.

Els fets van ocórrer quan un grup d'entre tres i quatre assaltants, que portaven les cares cobertes amb cascos de moto, va irrompre a la botiga i va endur-se una vintena de rellotges de gamma alta després de trencar a cops de martell diverses vitrines. Durant l'assalt, un client de la joiera va resultar ferit de gravetat en rebre una ganivetada a l'abdomen per recriminar l'actitud dels atracadors. L'home va ser traslladat a l'Hospital Clínic de Barcelona, on aquest dimarts segueix ingressat en estat greu però estable.

Quan els atracadors fugien, una parella de mossos d'esquadra de paisà que passava per la zona va poder detenir-ne un, al qual van confiscar els rellotges de luxe. Aquest detingut, que pel que sembla va intentar sense èxit agredir els agents, està en dependències de la policia catalana a l'espera de passar a disposició judicial en les pròximes hores.

La joieria Tous, situada al número 75 del cèntric passeig de Gràcia de Barcelona –l'avinguda comercial de luxe per excel·lència de la capital catalana–, ha reobert cap a les 12.30 hores del matí les seves portes, després de rebre la visita del màxim responsable del grup, el president fundador Salvador Tous. La reobertura ha sigut possible després que la unitat científica dels Mossos d'Esquadra rastregés la botiga cercant empremtes dactilars per identificar els responsables de l'assalt i també després que hagin estat reparades les vitrines que havien destrossat els assaltants.

La Unitat Central d'Atracaments dels Mossos d'Esquadra manté oberta una investigació per intentar identificar, localitzar i detenir la resta d'assaltants. Com és habitual en aquest tipus de casos, els investigadors estan visionant les gravacions de les càmeres de seguretat, per intentar esbrinar qui són els autors del robatori, tot i que el fet que portessin casc de moto fa més difícil la identificació.

La policia també investiga si la parella que havia acudit a la joieria al migdia i que va tornar-hi a la tarda, just en el moment dels fets, està confabulada amb els atracadors.

stats