SOCIETAT
Societat 15/05/2013

Els Mossos detenen cinc anarquistes sota l'acusació d'enaltiment del terrorisme a Sabadell

L'operació la dirigeix el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, i als arrestats també se'ls imputa un delicte d'organització en grup terrorista

Efe
1 min
Els Mossos, durant l'escorcoll a l'Ateneu Llibertari de Sabadell

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut cinc membres del grup anarquista Bandera Negra, acusats d'un delicte d'enaltiment del terrorisme, en el marc d'una operació en la qual s'ha escorcollat l'Ateneu Llibertari de Sabadell, segons han informat fonts judicials.

A l'Ateneu Llibertari de Sabadell hi té la seva seu la CNT i s'hi reuneix l'assemblea del 15-M.

L'operació la dirigeix el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, i als arrestats se'ls imputa un delicte d'organització en grup terrorista i un altre d'enaltiment del terrorisme. Està previst que els cinc detinguts compareguin davant Pedraz aquest divendres.

Segons fonts pròximes al moviment anarquista, a més de Sabadell, els Mossos estan efectuant escorcolls per ordre de l'Audiència Nacional en altres poblacions catalanes en el marc d'aquesta operació, tot i que la policia catalana no ha confirmat aquest extrem.

Fonts de l'Ateneu Llibertari han informat a través de les xarxes socials que la policia ha irromput a l'edifici cap a les nou del matí i passat el migdia ha entrat a l'edifici la secretària judicial.

Des d'aquest matí, davant l'Ateneu Llibertari de Sabadell, situat al passatge Edgardo Ricetti, estan concentrades unes vint persones per expressar el seu rebuig a l'operació policial. Mitja dotzena de furgonetes dels Mossos i uns trenta efectius de la Brigada Mòbil es troben a l'exterior de l'edifici.

stats