SOCIETAT
Societat 27/01/2012

Els sindicats de Mossos alerten que les retallades provocaran un increment de la inseguretat

Han fet una valoració "absolutament negativa" dels pressupostos presentats ahir pel conseller, Felip Puig, en el Parlament

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEls sindicats de Mossos d'Esquadra SAP-UGT, SME-CC.OO., CAT-ME i SPC han alertat avui que les retallades que estan patint provocaran un increment de la inseguretat que afectarà directament a la ciutadania.

En una roda de premsa conjunta, tots quatre han negat estar negociant amb la Conselleria d'Interior, ja que les postures "estan molt allunyades" i han fet una valoració "absolutament negativa" dels pressupostos presentats ahir pel conseller, Felip Puig, en el Parlament. A títol d'exemple, han explicat que la despesa en vehicles passa de 30 milions d'euros a 7 i que s'han retirat 500 vehicles que no es reposaran. Lamenten també que no s'hagi especificat una partida pressupostaria per les armilles.

Han assegurat que els agents continuaran treballant amb "igual professionalitat per no deixar cap ciutadà desatès" però que s'acabarà "l'heroïcitat" silenciosa dels agents, "que cada dia assumeixen riscos personal". "Els Mossos han dit prou", diuen els sindicats que en els propers dies anunciaran noves mobilitzacions.

stats