Societat 21/01/2012

Els Mossos detenen tres persones acusades de robatoris de material a empreses de Tarragona

Els lladres s'haurien endut material elèctric, de coure i d'obra per valor de 43.000 euros

Efe
2 min

TARRAGONAEls Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup de tres presumptes delinqüents que cometien robatoris a empreses de Tarragona que hauria sostret material per valor d'uns 43.000 euros, una operació en la qual els agents no descarten practicar noves detencions. En un comunicat, el departament d'Interior ha informat que els detinguts són Viorel T., de 24 anys, Ionut Irinel A., de 29 anys, i Costinel T., de 23 anys, tot ells veïns de Badalona, com a presumptes autors de set robatoris amb força a l'interior d'empreses.

Des de mitjans i fins a finals de desembre, els Mossos d'Esquadra van constatar que s'havien produït fins a set robatoris a empreses tarragonines de Torredembarra, Vila-seca (Tarragonès), Bellvei i L'Arboç (Baix Penedès). Tots aquests robatoris havien seguit un mateix patró: els presumptes autors dels fets accedien a l'interior d'una empresa, pràcticament sempre violentant un dels accessos.

Una vegada dins, practicaven un forat en una de les parets que compartien amb una empresa contigua i robaven tot allò de valor que trobessin al seu abast.

Principalment s'emportaven material elèctric, de coure i d'obra, però cal destacar que en un dels robatoris els lladres van robar una furgoneta.

En total, sense incloure el vehicle, el valor del material sostret puja a uns 43.000 euros aproximadament. El grup tenia una gran mobilitat ja que els seus membres vivien a Badalona i es desplaçaven fins a les localitats de les comarques tarragonines del Baix Penedès i del Tarragonès per cometre els robatoris. També presentaven una gran especialització: els seus membres es repartien les tasques per garantir una major eficiència, tenien una continuïtat en el temps i efectuaven els robatoris mitjançant el mètode del butron, segons que han informat els Mossos.

Entre els passats dies 11 i 15 de gener, agents de dues unitats d'investigació es van desplaçar fins a Badalona per detenir els tres presumptes autors dels fets.

Després de prestar declaració davant l'autoritat judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs. Encara que es dóna el grup per desmantellat, els Mossos d'Esquadra no descarten realitzar noves detencions relacionades amb aquests fets

stats