Societat 24/05/2012

Els Mossos impedeixen als estudiants bloquejar la UAB en les eleccions al rectorat

Una desena de furgons d'antiavalots s'han situat a l'enllaç de l'AP-7 per evitar talls a l'autopista

Acn / Efe
2 min
Cinc furgons de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra vigilen l'edifici del rectorat de la UAB, aquest dijous durant la jornada electoral

Cerdanyola del VallèsEls Mossos d'Esquadra han impedit aquest dijous el bloqueig de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que pretenien fer els estudiants del campus en el tercer dia de vaga contra les retallades, que coincideix amb la jornada d'eleccions al rectorat.

Una desena de furgons d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra s'han situat aquest matí a l'enllaç de l'autopista AP-7 amb el campus de la UAB (Vallès Occidental) i, d'aquesta manera, han impedit que els estudiants bloquegessin aquest accés per carretera al recinte universitari. Posteriorment han dissolt un piquet que hi havia a l'accés al campus des dels Ferrocarrils.

Segons ha admès María García, portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, els estudiants han desistit de la seva intenció d'envair l'autopista per bloquejar l'accés al campus després de ser alertats de la presència dels agents antiavalots.

A primera hora del matí els estudiants havien col·locat contenidors i tanques als accessos de la plaça, però han abandonat el lloc davant la presència policial, per la qual cosa, personal de seguretat privada de la UAB ha pogut retirar el material amuntegat pels vaguistes. Malgrat que durant vint minuts, i des de les 8.00 hores del matí, els Ferrocarrils de la Generalitat no han parat a l'estació d'UAB davant la possibilitat d'incidents, a partir d'un quart i cinc de nou ho han fet amb normalitat.

Un grup d'estudiants en vaga s'ha concentrat a la sortida dels Ferrocarrils de la Generalitat per increpar els estudiants que anaven a classe i els recordaven a crits que amb les retallades està en joc el "futur" dels seus fills.

El tercer dia de vaga d'universitaris de la UAB coincideix avui amb la jornada de votació per a la designació del nou rector en substitució d'Ana Ripoll, que ha decidit no presentar-se a la reelecció. Aquestes són les eleccions al rectorat més disputades de la història de la UAB, amb quatre candidats: el catedràtic i exdegà de la Facultat de Medicina Joaquim Coll, la farmacòloga Marga Arboix, l'economista Ferran Sancho i el catedràtic de Teoria i Història de l'Educació Pere Solà.

stats