Societat
Societat 30/12/2011

Més de 1.300 Mossos d'Esquadra vetllaran per la seguretat la nit de Cap d'Any

A Barcelona, es tancarà el perímetre de la plaça Catalunya per controlar que no s'hi accedeix amb llaunes o ampolles de vidre i la pista de gel tancarà abans

Ara
2 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han informat que 1.346 agents vetllaran per la seguretat la nit de Cap d'Any, 319 dels quals seran de l'àrea de trànsit.

La policia preveu una setantena de controls preventius d'alcoholèmia i tests de consum de drogues a les principals carreteres durant tota la nit i les primeres hores de l'1 de gener.

En el dispositiu de seguretat hi treballaran efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana, de paisà i uniformats, de l'Àrea Regional de Trànsit, de la Unitat Regional de Recursos Operatius (ARRO) i de la Brigada Mòbil (BRIMO).

A Barcelona, Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra muntaran dispositiu conjunt de Cap d'Any amb tractament especial a la plaça Catalunya on, tot i que com remarquen des de l'Ajuntament, no hi ha cap acte oficial organitzat, s'espera que, com l'any passat, s'hi congreguin unes 40.000 persones. A partir de les 21.45, s'aïllarà la circulació a tot el perímetre de la plaça i es tancaran, també, els accessos de metro i ferrocarrils de la zona. S'instal·laran tanques a tot el perímetre de amb set punts de control per evitar que s'hi accedeixi amb llaunes o ampolles de vidre -es facilitaran gots de plàstic- .

A més, per primer any, l'Ajuntament ha contactat amb el gremi d'hotelers per tal que s'avisi als clients dels diferents establiments que a la plaça Catalunya no hi ha cap celebració i intentar, així, que disminueixi l'afluència de públic. La pista de gel té previst tancar abans de les nou de la nit. La seguretat privada controlarà el recinte.

Fins a 250 agents de la Guàrdia Urbana participaran en aquest dispositiu, que també se centrarà en els control d'alcoholèmia i drogues. Per part de Mossos d'Esquadra hi haurà prop de 180 agents mobilitzats, entre els del dispositiu específic i els que patrullen habitualment en el torn de nit.

Al conjunt de les carreteres catalanes, els controls de trànsit es duran a terme a les principals vies, en les quals es preveu més trànsit i una especial incidència de la mobilitat d'oci nocturn. En total, durant la nit de Cap d'Any, es preveuen fer al voltant de 70 controls preventius.

Per tal de prevenir possibles incidents, aldarulls o baralles, també es reforçarà la seguretat i s'intensificarà el patrullatge en els punts en què hi haurà més concentració de persones.

Els agents també actuaran en cas de detectar celebracions de festes no autoritzades o instal·lacions d'equips de música en espais no autoritzats. A més, els agents faran inspeccions de locals d'oci nocturn per tal de certificar que compleixen la normativa vigent pel que fa a l'aforament o l'entrada de menors, entre altres qüestions.

stats