Investiguen la mort d'un detingut a la comissaria dels Mossos del Vendrell

Els fets es remunten al passat 31 de juliol i la policia catalana garanteix que va procedir correctament en la contenció del noi

Un jutjat del Vendrell investiga la mort d'un detingut al calabós de la comissaria dels Mossos d'Esquadra al Vendrell. Els fets es remunten al 31 de juliol. Segons han explicat fonts dels Mossos a l'ACN, l'home, de 28 anys, estava molt alterat i es va autolesionar tant al vehicle policial com al calabós. El detingut, que havia consumit cocaïna i alcohol, va ser visitat dues vegades per metges, sense que li trobessin res d'anormal, segons la versió policial. Els agents van acabar recorrent a eines de contenció: manilles, casc i cintes per immobilitzar-lo al llit. Poc després, un agent el va trobar mort. Des de Mossos s'assegura no hi va haver cap disfunció i que els agents van complir amb el procediment.

L'home, veí del Vendrell i de nacionalitat marroquina, havia sigut detingut en un bar del municipi, el passat 31 de juliol a les deu del matí. El propietari del bar havia avisat la policia perquè li havia robat un televisor. A l'hora d'identificar-lo, l'home es va enfrontar a la patrulla i va empènyer un dels agents. Acte seguit, va quedar detingut per atemptat contra els agents de l'autoritat. En introduir-lo al vehicle, l'home es va donar, intencionadament, tres forts cops de cap, i la policia el va traslladar a l'Hospital del Vendrell, on se li va fer un reconeixement mèdic en què no se li va trobar res d'anormal, segons la versió policial.

Ja a quarts de dotze del migdia, a l'àrea de custòdia de la comissaria, el jove va caure a terra amb convulsions. Novament va ser atès per una metge del SEM, sense més conseqüències. A partir d'aquí, segons els Mossos, l'home va reprendre l'actitud alterada i violenta, donant-se cops de cap contra les parets de la garjola. Va ser en aquest moment quan els agents van recórrer a eines de contenció, com manilles, casc i cintes per deixar-lo immobilitzat. Mitja hora llarga després, en una de les rondes, un agent es va adonar que l'home no responia. Es va tornar a avisar el SEM, que va intentar reanimar-lo, sense èxit.

Els fets es van posar en coneixement del jutge, que ho està investigant. L'autòpsia determinarà què li va causar la mort. Des de la comissaria del Vendrell també es va comprovar que el procediment en la detenció i contenció es va fer correctament, sense que es produís "cap disfunció". Segons els Mossos, l'home els va reconèixer que havia consumit molta cocaïna i alcohol, que acabava de sortir de la presó i que arrossegava molts problemes. Tenia fins a 15 antecedents per part dels Mossos, per delictes contra el patrimoni i l'ordre públic, i 10 més pels mateixos delictes d'altres cossos policials.