Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Muhammad Iqbal: "Si Albiol tingues cor ens hauria cedit l'espai gratis però hem pagat perquè no volem confrontacions"

La comunitat musulmana de Badalona reclama "flexibilitat" a l'alcalde fins que trobin un espai definitiu per fer les pregàries

La comunitat musulmana de Badalona té un sentiment agredolç aquest divendres d'inici de Ramadà. El portaveu del centre islàmic Camí de la Pau, Muhammad Iqbal, reconeix que el lloc que els ha llogat l'Ajuntament és "més adequat" que la plaça Camarón de la Isla, on resaven fins ara. D'altra banda, però, lamenta que l'alcalde tingui poca sensibilitat vers el seu col·lectiu: "Si tingues cor, ens l'hauria cedit gratuïtament, però hem pagat 2.000 euros amb molt de gust perquè no volem entrar en confrontacions". Iqbal també retreu a l'alcalde que els pressioni perquè trobin un lloc propi per fer les pregàries dels divendres tot just acabi el Ramadà i demana a Albiol que sigui "més flexible".

"El lloc és més adequat que el que teníem i és un regal mentre no trobem un lloc definitiu. No tenim més remei". El portaveu de la comunitat musulmana badalonina ha valorat així el resultat de les "tenses" negociacions amb el govern municipal del PP de Badalona al voltant de l'afectació de les pregàries del Ramadà en la vida de la ciutat.

L'Ajuntament els ha prohibit que resin a la via pública, com acostumaven a fer, i els ha ofert el lloguer d'un pati d'un antic institut de la ciutat. L'acord és només durant el temps que duri el Ramadà i després els musulmans hauran d'espavilar-se per buscar un local propi on poder fer les pregàries dels divendres. "Després del 20 d'agost no sabem què farem, tot i que la recerca de llocs ja ha començat", diu Iqbal.

La comunitat es compromet a no tornar a la plaça Camarón de la Isla però són conscients que en l'actual context econòmic no els serà fàcil trobar una alternativa. "Hem vist una nau de 600 metres, però ens demanen 2.000 euros. És impensable, per dues hores a la setmana que la faríem servir", afegeix Muhammad Iqbal, resignat. El portaveu del centre islàmic Camí de la Pau ha demanat a l'Ajuntament "que s'obri de ment i de cor" a l'hora de buscar alternatives. Demana poder fer més oratoris perquè amb els actuals no hi ha prou espai per a tots els fidels. Alhora, demana "flexibilitat" per allargar l'estada al pati de l'institut mentre no es troba aquesta sortida definitiva.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de