SOCIETAT
Societat 05/03/2013

Multa de 150 euros al capellà de Sant Cebrià de Vallalta pel cas d'abusos a una menor

La fiscalia rebaixa el delicte a una falta de vexacions i passa de la petició de presó a una lleu sanció econòmica

Acn
2 min

BarcelonaEl jutge ha imposat una multa de 150 euros per una falta de vexacions al rector de Sant Cebrià de Vallalta (Maresme), el mossèn Alfons Torrús, que estava acusat d'un delicte d'abusos sexuals a una nena de 8 anys, segons ha pogut saber l'ACN. Fiscalia ha rebaixat la qualificació per manca de proves sobre la gravetat dels fets. Inicialment es demanava pena de presó per al capellà, però tot plegat ha quedat en una lleu sanció econòmica. Els fets van passar l'any 2011, durant una sessió de catequesi. La família de la menor va denunciar que Torrús havia fet tocaments a la nena. Als jutjats, el capellà només hauria reconegut que li va fer alguns petons i que li podria haver fregat els llavis sense voler.

El judici contra el capellà de Sant Cebrià de Vallalta per tocaments a una menor no s'ha acabat celebrant, com estava previst per aquest dimarts. Abans de començar la sessió, la defensa de Torrús i la fiscalia han pactat una rebaixa de la qualificació del cas per manca de proves i l'acceptació d'una sanció econòmica de 150 euros per una falta de vexacions.

Els fets es remunten a l'any 2011, quan Torrús va ser interrogat arran de la denúncia d'una família del poble. Asseguraven que el capellà havia fet tocaments a la seva filla, que llavors tenia 8 anys. El mossèn va negar els fets, però el jutjat penal número 2 d'Arenys de Mar va continuar endavant amb les diligències i aquest dimarts se l'hauria hagut de jutjar.

Torrús, de 78 anys, conviu amb una cuidadora pel seu estat de deteriorament físic. Té problemes d'oïda, vocalitza poc i camina de manera inestable. Assegura que no recorda els fets i davant el jutge hauria reconegut, només, que va fer algun petó a la nena i que, potser en algun cas, li hauria fregat els llavis sense voler.

stats