TRIBUNALS

Multada amb 450 euros la mossa que va bufetejar una detinguda a la comissaria de Les Corts

L'Audiència de Barcelona condemna l'agent dels Mossos d'Esquadra per una falta de maltractament i absolt l'altra mossa que participava a l'escorcoll. També ha imposat un any de presó a l'arrestada per atemptat a l'autoritat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a una multa de 450 euros per una falta de maltractament d'obra la mosso d'esquadra que a l'abril de 2007 va bufetejar una detinguda a la sala d'escorcolls de la comissaria barcelonina de les Corts , abús que va ser gravat per una càmera oculta. La sala 21 de l'Audiència de Barcelona ha condemnat l'agent que va clavar la bufetada a la detinguda, mentre que ha absolt l'altra agent que participava en l'escorcoll, i ha imposat un any de presó per atemptat a l'autoritat a l'arrestada.

La bufetada a Elena P. va ser gravada a l'abril de 2007 per una de les càmeres ocultes que el Departament d'Interior, llavors dirigit per l'ecosocialista Joan Saura, va instal·lar a la comissaria barcelonina de les Corts per detectar casos d'abusos per part dels mossos, després d'haver-se disparat les denúncies per maltractaments policials.

A la seva sentència, la sala considera que la bufetada que l'agent condemnada va clavar a Elena P. suposa una "extralimitació" en les funcions policials i descarta la versió de la mossa que es va limitar a apartar la cara de la detinguda amb la mà perquè aquesta intentava d'escopir-li. Segons l'opinió del tribunal, "es miri per on es miri", el que va clavar l'agent a Elena P. era "una bufetada en tota regla".