SOCIETAT
Societat 08/08/2011

Multen un conductor a Lleida per portar el 'CAT' a la matrícula

El propietari del cotxe en va arrencar l'adhesiu, però la Guàrdia Urbana el va sancionar igualment. La CUP local reclama que s'anul·li la sanció i que no es tornin a repetir uns fets semblants

Acn
1 min

LleidaLa Guàrdia Urbana de Lleida ha multat un conductor per portar enganxat el 'CAT' a les plaques de matrícula del seu cotxe. Segons han explicat des de la CUP de Lleida, l'agent va demanar al propietari del vehicle que n'arrenqués els adhesius i, tot i que ell va accedir, el van sancionar igualment amb 200 euros de multa. Des de la CUP exigeixen a la Paeria que anul·li la sanció a aquest veí i que des de l'equip de govern "es donin instruccions a la Guàrdia Urbana perquè aquest fet no es torni a repetir". La formació independentista ja ha sol·licitat reunir-se amb la responsable municipal de Seguretat, Civisme i Règim Interior, Sara Mestres, per parlar sobre la qüestió. Des de la CUP han denunciat que aquesta mena de sancions "suposen un atac més al fet nacional i un pas mes en l'espanyolització i l'anorreament de la diferència, impropi d'un ajuntament que es defensa catalanista".

Els fets van passar divendres 5 d'agost a les dotze del migdia a la Rambla Ferran. Segons la versió de la CUP, abans que el propietari del vehicle fos sancionat, ell havia exigit a l'agent que li parlés en català ja que s'hi va adreçar en castellà, però el policia no hi va accedir. Després, l'agent va demanar al conductor que arrenqués els adhesius del 'CAT' de les matrícules, tant de davant com de darrere del vehicle, recomanació que va seguir el propietari del cotxe. Segons la denúncia, l'agent va posar la multa per, textualment, "no ajustar-se les plaques de matrícula a les prescripcions reglamentàries".

stats