Mundó: "No hi ha cap detingut gihadista que s'hagi radicalitzat a les presons catalanes"

El conseller de Justícia explica que els centres penitenciaris disposen d'una unitat específica de prevenció del gihadisme

No hi ha cap detingut per gihadisme a Catalunya que s’hagi radicalitzat a les presons catalanes. Així ho ha afirmat el conseller de Justícia, Carles Mundó, durant la compareixença a la comissió de Justícia, després de les preguntes dels grups parlamentaris en relació amb la prevenció del gihadisme per part del Departament. “En els centres penitenciaris hi ha interns que poden ser fàcilment manipulables, que es poden sentir seduïts per les proclames radicals i acabar reclutats per fer la gihad”, ha apuntat el conseller. 

El conseller ha assegurat que “la prevenció ha donat bons resultats”, però ha recordat que “el risc zero no existeix” ja que el nivell d’alerta és de 4 sobre 5.

Les presons catalanes disposen d’una unitat específica de prevenció del gihadisme, que detecta els interns amb patrons que els converteixen en potencials terroristes. Per al seguiment i la detecció de potencials gihadistes, el Departament de Justícia ha format a 600 comandaments dels serveis penitenciaris, i aquest any oferirà 200 places més de formació bàsica dirigida als funcionaris de vigilància penitenciària.