My.Flow: el tampó intel·ligent que t'avisa quan està ple

El nou giny és obra d'una estudiant de la Universitat de California que busca finançament per posar a la venda el producte a mitjans de l'any que ve

Esponges marines, copes menstruals, sagnat lliure, compreses, compreses reutilitzables o tampons. Són algunes de les opcions que tenen les dones a l’hora de gestionar la seva menstruació. L’últim en aparèixer és My.Flow, el tampó intel·ligent que avisa quan està ple.

En el vídeo promocional la companyia promet una " solució a la mortificació de la menstruació" i " al pitjor malson d'una nena de tenir fuites de sang a través dels seus nous pantalons blancs".

My.Flow utilitza un tampó normal i corrent però té un cordill més llarg (30 centímetres) que es connecta a un aparell que es pot enganxar a la vora del pantaló. Aquest es sincronitza per Bluetooth amb una app instal·lada al mòbil. L’app permet veure el nivell de saturació del tampó en tot moment a través de percentatges, a més a més de les possibilitats que ofereixen altres apps sobre menstruació.

El nou giny és obra d’ Amanda Brief, una estudiant de la Universitat de Califòrnia, i està dissenyat per una 'start-up' nord-americana instal·lada a la Xina. La companyia està buscant finançament i preveu que surti al mercat l’any que ve.

El sensor tindrà un preu aproximat de 45€ i els tampons - que es vendran per internet- seran una mica més cars que els normals.

La polèmica del tampó

Fa poc menys d’un mes una moció de la CUP a Manresa va obrir el debat sobre productes alternatius per a la menstruació com les copes i les esponges marines. Denunciaven que els tallers que es fan actualment als instituts els acostumen a impartir empreses privades de tampons i compreses que aprofiten l’ocasió per publicitar els seus productes. Per això proposen que sigui el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) qui imparteixi els tallers i mostrin tots els mètodes de recollida de sagnat, perquè sigui cada dona la que trii quin mètode prefereix.

Més continguts de