CIÈNCIA
Societat 03/02/2011

LA NASA descobreix sis planetes que orbiten al voltant d'una estrella equiparable al Sol

Ha estat detectat pel telescopi espacial Kepler. Es tractaria d'un sistema planetari semblant al sistema solar

Redacció
1 min
Recreació del sistema planetari format per sis planetes que orbiten al voltant d'un estrella semblant al Sol

BarcelonaLes dades de l'observatori espacial Kepler han permès a la NASA anunciar l'existència de sis petits planetes que orbiten al voltant d'una estrella força semblant al Sol. Es tractaria d'un sistema planetari similar al sistema solar, ubicat a uns 2.000 anys llum de la Terra. En algun d'aquests planetes s'espera trobar-hi formes de vida. La proximitat a l'estrella ho fa impossible.

Els planetes, de petites dimensions i molt propers entre ells, orbiten dins d'un sistema que ha rebut el nom de Kepler-11. El telescopi de la NASA ha de recollir documentació de planetes que orbiten al voltant d'estrelles amb condicions de temperatura mitjanes on hi pugui haver aigua líquida, un component indispensable per facilitar la presència de vida. Les dades facilitades pel Kepler han permès analitzar la dinàmica orbital d'aquest nou sistema planetari. Les conclusions que n'han obtingut els científics apareixeran en el número de febrer de la revista Nature.

Des de la seva posada en funcionament, el març de 2009, el telescopi espacial Kepler ha identificat 1.235 possibles planetes, 68 dels quals tenen una mida semblant a la de la Terra.

stats