La NASA preveu conquerir Mart a partir del 2030 després d'un viatge espacial de més de dos anys de durada

La companyia Boeing explica en un vídeo les sis passes necessàries per portar els humans al planeta vermell

La NASA s'ha fixat com a objectiu l'exploració de Mart i la seva conquesta a partir de l'any 2030, després d'un viatge que farà història i que forçosament haurà de durar més de dos anys. La companyia Boeing, contractista principal del coet gegant SLS, i que es preveu que sigui capaç de portar els humans fins al planeta vermell, ha produït un vídeo en què destaca que els nens d'avui seran els primers exploradors del nostre planeta veí.

Però el coet és només una petita part d'un complex trencaclosques que inclou la recentment provada càpsula espacial Orion. Al vídeo, el director de Sistemes d'Exploració Espacial de Boeing, Michael Raftery, destaca que en total són necessàries sis peces per poder anar i tornar de Mart. Després del coet gegant i la càpsula, la següent peça imprescindible és un sistema que permeti endinsar-se en l'espai profund, més enllà de la Lluna. Serà una gran nau espacial que transporti fins a l'objectiu la càpsula Orion i la resta de l'equip. Aquest sistema de transport espacial profund serà impulsat per enormes panells solars i utilitzarà probablement propulsió solar elèctrica o propulsió iònica. "Utilitzarà l'energia del sol per conduir el sistema de propulsió, i la nau lluirà com un veler", explica Raftery.

Unit al 'veler' hi haurà la 'llar' on viurà la tripulació, que previsiblement girarà per proporcionar a la tripulació a bord algun tipus de gravetat artificial i evitar així que els seus ossos i músculs es degradin en excés en la perllongada missió. Les dues últimes parts necessàries per al treball són un mòdul d'aterratge i un escut tèrmic inflable. L'enorme escut tèrmic inflable, diferent del que Orion va utilitzar per tornar a la Terra, els portarà amb seguretat a la superfície de Mart.

La NASA ha estat provant la tecnologia per suportar la calor combinada amb un sistema de desacceleració mitjançant retrocoets. Aquest sistema permetrà que el mòdul d'aterratge arribi a la superfície després de desprendre's de l'escut tèrmic.
Finalment, un cop que les seves operacions hagin conclòs, els astronautes utilitzaran un petit coet per tornar a la nau en òrbita i, en última instància, a la Terra. "Crec que serem capaços de colonitzar Mart algun dia", profetitza Raftery. "Es pot trigar centenars d'anys, però això no és inusual en els propòsits dels éssers humans".