Societat 19/12/2011

A mi em va tocar la grossa

Aquest any la rifa de Nadal del 22 de desembre repartirà més diners que mai per cada dècim: 400.000 euros. Alguns premiats expliquen la seva experiència mentre milers de persones esperen tenir el dècim guanyador

Trinitat Gilbert
1 min
A mi em va tocar la  GROSSA

BarcelonaLa Isabel estava escoltant el concert de Nadal dels fills a l'escola, a Pallejà, quan va començar a sentir crits d'alegria. "Ells havien venut la grossa de Nadal i jo en tenia un dècim", recorda. Però la vida per a la Isabel continua igual: "Vaig decidir guardar-los sense tocar-los com a inversió per als meus dos fills".

Al bar Nou Pamplona de Vic, Joan Cesari va vendre el 2005 el número guanyador amb paperetes de 10 euros. A ell mateix li va tocar, tot i que diu: "No m'agrada explicar quant. Només dic que jo no he deixat de treballar, com han fet d'altres de Vic".

El psicòleg Xavier Oñate assegura que "estadísticament està comprovat que és més fàcil que ens caigui un llamp a sobre que no pas que ens toqui la loteria". La probabilitat que toqui alguna cosa a tota la gent que ha comprat dècims de la grossa de Nadal ha baixat enguany del 5,6% al 5,3%. "Hi ha quasi un 85% de probabilitats de perdre el que es juga i un 10% més de no guanyar res", diu Oñate.

Loteries de l'Estat indica que cada català es gasta de mitjana 65,65 euros en la rifa de Nadal. El 22 de desembre la rifa repartirà més diners que mai per dècim, amb un total de 400.000 euros.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA Premium.

stats