MEDI AMBIENT
Societat 11/12/2010

La Nasa elabora un mapa de l'escalfament global

La temperatura global del planeta ha pujat 1,4ºC des de la Revolució Industrial, sigui culpa de qui sigui. La NASA ha mostrat aquestes variacions en mapes.

Redacció
1 min

BarcelonaSigui culpa dels homes o no la temperatura del nostre planeta ha pujat des de la Revolució Industrial. Els experts del Goddard Institute for Space Studies de la NASA expliquen gràficament en una sèrie de mapes com la temperatura ha pujat 1,4 ºC des de 1880. Dos terços d'aquesta pujada s'han produït des de 1975.

La temperatura varia significativament en períodes curts, per tant, un grau en tants anys podria semblar poc. Ara bé el que ha calculat la NASA és la temperatura global del planeta i aquesta depèn de l'energia que irradia la Terra i quanta d'aquesta torna a l'espai. I això depèn, en bona part, de l'efecte hivernacle. Una variació global d'un grau és molt important perquè cal molta energia per escalfar tots els oceans, l'atmosfera i la terra. De fet, em un refredament d'entre 1 i 2 ºC n'hi va haver prou perquè es produís la petita edat de gel.

stats