Ciència
Societat 14/11/2011

La Nasa explica amb un vídeo d'un minut per què el planeta Mart es veu vermell des de la Terra

Es deu a la pols de l'òxid que desprenen les roques de la superfície del planeta, riques en ferro, que impregna l'atmosfera i l'envolta amb una pàtina vermellosa

Ara
1 min

BarcelonaEl planeta Mart, el quart del sistema solar, és popularment conegut com a planeta roig des de temps immemorials. Ja els egipcis el coneixien com a Her Deschel (el vermell). Però a què es deu aquesta denominació? La Nasa ha volgut resoldre els dubtes amb un vídeo divulgatiu que, amb format d'animació, explica en 60 segons l'origen del nom.

En observar el cel de nit des de la Terra, el color vermell del planeta sembla evident. No obstant, quan els vehicles d'exploració s'han acostat a la superfície de l'astre han pogut veure que el color del planeta varia entre els tons daurats, marronosos i verdosos, depenent dels minerals que hi hagi. Així doncs, l'explicació del color vermell rau en les roques que hi ha a la superfície del planeta, gran part d'elles riques en ferro. En entrar en contacte amb l'aire, s'oxiden i adquireixen un to vermellós. Quan la pols de l'òxid s'estén per l'atmosfera, una pàtina vermellosa envolta el planeta.

stats